Pähkinäpatee

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

8 henkilölle
1 Sipuli
2 Lehtiselleri
50 Voi (g)
170 Herkkusieni (g)
150 Maapähkinä (g)
100 Cashewpähkinä (g)
2 Kananmuna
1 Ruokakerma (dl)
0.75 Korppujauho (dl)
1 Vehnäjauho (rkl)
1 Sitruunamehu (rkl)
1.5 Suola (tl)
1 Oregano, kuivattu (tl)
0.5 Timjami (tl)
0.25 Mustapippuri, rouhittu (tl)
0.25 Muskottipähkinä, jauhettu (tl)
Mantelilastut (rkl)

Valmistusohjeet:
Silppua sipuli. Kuori ja raasta selleri. Sulata voi kattilassa. Lisää vihannekset ja hauduta pehmeiksi.

Silppua sienet ja lisää ne kattilaan. Kypsennä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Anna jäähtyä hetki.

Lisää seokseen loput aineet. Soseuta seos sauvasekoittajalla.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pieni leipävuoka. Lusikoi seos vuokaan, tasoita ja peitä foliolla.

Tee vesihaude: Kaada toisen, suuremman vuoan pohjalle kuumaa vettä ja nosta pateevuoka veteen.

Kypsennä pateeta noin tunnin ajan, kunnes se on kiinteää eikä tartu tikkuun.

Anna valmiin pateen jäähtyä kymmenen minuuttia ennen kuin kumoat sen.

Koristele patee tarjolle hillosipulisilpulla tai mantelirouheella.

Resepti: Vihreä Lanka, www.vihrealanka.fi / Saara Törmä

Erityspiirteet:, Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 91 g

    CO2e / 100 g
  • 180 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille