Paella du verduras

Lisätty 23.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
1 Paprikajauhe (tl)
3 Valkosipuli (kynsi)
1 Paprika vihreä (kpl)
200 Tomaatti (g)
4.75 Täysjyväriisi (dl)
1.5 Herne (dl)
0.1 Lehtipersilja (dl)
1 Paprika punainen (kpl)
1 Sipuli
400 Härkäpapu (g)
100 Vihreä papu/taitepapu (grammaa)
100 Parsa (g)
4 Oliiviöljy (rkl)
200 Kesäkurpitsa zucchini (grammaa)
0.2 Sahrami (rkl)
10 Vesi, vesijohtovesi (dl)
1 Kasvisliemikuutio
280 Maa-artisokka (grammaa)
1 Merisuola (rkl)
1 Mustapippuri, rouhittu (tl)

Valmistusohjeet:
Ravistele sahramin luotteja hieman kuumennetussa paistinpannussa muutama minuutti, kunnes langat ovat kuivia mutta eivät vielä saaneet väriä. Kaada pieneen huhmareeseen tai kahvikuppiin ja jauha survimella tai puukauhalla. Lisää tilkka kasvislientä ja jätä odottamaan.

Kiehauta kattilallinen vettä ja mausta suolalla. Kaada härkäpavut veteen ja keitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Nosta pavut reikäkauhalla siivilään, valuta ja kaada kulhoon. Kiehauta taas vesi, lisää vihreät pavut ja keitä 3 minuuttia. Nosta pavut reikäkauhalla siivilään ja viilennä kylmässä vedessä. Kaada lautaselle. Kiehauta vesi vielä kerran, lisää parsapalat, kuumenna vesi uudelleen kiehuvaksi, valuta parsa ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori härkäpavut ja lisää samalle lautaselle vihreiden papujen ja parsapalojen kanssa.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä suuressa pinnoitetussa pannussa tai uunivuoassa keskilämmöllä. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja ruskista niitä kevyesti 2–3 minuuttia. Siirrä lautaselle.

Lisää viimeinen ruokalusikallinen öljyä sipulin kera pannuun ja kuullota 5 minuuttia. Lisää paprikat ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeä ja saanut hieman väriä. Sekoita joukkoon valkosipuli ja paprikajauhe ja paista vielä 1 minuutti. Lisää tomaatit ja pehmennä niitä 2–3 minuuttia kuumassa pannussa. Sekoita joukkoon loput kasvisliemestä, sahramiseos ja mausteita maun mukaan. Kiehauta. Lisää riisi ja persiljasilppu, sekoita riisi kevyesti seoksen joukkoon ja ripottele päälle pavut, parsa, kesäkurpitsa, herneet ja artisokat. Ravista pannua kevyesti, jolloin ainekset vajoavat hieman riisiin. Alenna lieden lämpöä ja anna paellan kiehua 6 minuuttia. Alenna taas lämpöä ja anna kiehua hiljaa vielä 14 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt paellaan ja riisi on hieman pehmeää mutta kuitenkin vielä hampaissa tuntuvaa. Siirrä pannu pois liedeltä, peitä kannella tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna tekeytyä vielä 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Erityspiirteet:, , , Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 119 g

    CO2e / 100 g
  • 653 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille