Omenakakku

Lisätty 23.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

8 henkilölle
3 Kananmuna
3 Sokeri (dl)
3.5 Vehnäjauho (dl)
1 Leivinjauhe (tl)
1.5 Leivontamargariini 80% juokseva (dl)
4 Omena, kuorineen (kpl)
3 Kaneli (tl)

Valmistusohjeet:
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen (Ø 26 cm) kakkuvuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti jauhoseos ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kuori ja lohko omenat. Sekoita joukkoon kaneli ja sokeri.

Kaada omenat taikinan päälle vuokaan, osan lohkoista voit painella halutessasi taikinaan. Lisää myös 1rlk kanelia ja 1 rkl sokeria pinnalle. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.

Vinkki: Voit kokeilla lisätä taikinaan myös teelusikallisen inkivääriä tai sitruunankuoriraastetta.

Tarjoile jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.

Resepti pohjautuu alkuperäiseen maku.fi:n reseptiin.

Erityspiirteet:, Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 145 g

    CO2e / 100 g
  • 286 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille