Omena-kaneli cupcakes

Lisätty 05.10.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 12
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 35m
Käväisin viime viikolla 50-luvun Amerikassa. Aikamatkan mahdollisti Jätkäsaaressa sijaitseva Golden Classics Car Show and Cafe. Vietimme ystäväni kanssa siellä yhteisiä syntymäpäiväjuhlia ja bileitä saapui sulostuttamaan meille tärkeitä ihmisiä vuosien varrelta. Vanhaan teolliseen autohalliin oli kärrätty vanhoja amerikanrautoja, flippereitä ja retrojulisteta, joten luontaisena teemana oli järjestää paikalle ystäväpiirimme ja itsemme pukeutuneena pallokuosiin, rusetteihin, henkseleihin ja kellohelmoihin. Naisilla oli kauneuspilkkuja, punaisia huulia ja irtoripsiä. Miehet olivat sipaisseet kuontaloihinsa brylkreemiä. Teemabileet tuovat mielestäni aina jotain pientä extraa juhlaan. Ihmiset ovat hieman ulkona mukavuusalueeltaan ja heittäytyvät tunnelmaan ihan eri lailla kuin normaalivetimissään.
kuppikakut
Pöydän antimina meillä oli hodareita normi- ja soijanakein (kovin 50-lukua) höystettynä, voilta tuoksuvaa pop cornia, salaatteja ja mainioita mustikkaa pullollaan olevia kuppikakkuja aitoamerikkalaiseen tyyliin. Juhlien jälkimainingeissa kuppikakuista innostuneena minäkin hankin itselleni viimein pursottimen ja kävin hommiin kotikeittiössäni. Tällä kertaa taikinaan putoilivat mustikoiden sijasta ystäväni pihamaan luomuomenat ja niiden makupariksi valikoitui tuttu kaneli. Enjoy!
Omena-kaneli cup cakes
12 kpl
3-4 omenaa (n. 2,5 dl raastetta)
3 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1,75 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
150 g voita
1 luomumuna
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 dl maustamatonta jogurttia
ripaus suolaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 ruokalusikallista hunajaa
Kuorrutukseen:
n. 1 dl tomusokeria
n. 2 tl vaniljasokeria
200-300 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 rkl sitruunanmehua
Raasta omenat. Purista ylimääräinen neste pois. Sekoita sokeri ja pehmeä voi kulhossa. Lisää joukkoon muna ja yhteen sekoitetut kuivat aineet. Lisää sekaan myös omenaraaste, jogurtti ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Annostele kuppikakkuvuokiin ja paista 180° C noin 22 min.
Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuuston joukkoon sokerit ja sitruunanmehu. Pursota kuppikakkujen päälle kerros kuorrutetta. Nauti kuppikakku kahvikupposen kanssa ja syö varoen. Vilkaise peiliin ennen kuin lähdet kahvipöydän äärestä julkiselle paikalle. Kreemiä jää helposti suupieliin muistoksi tästä ihanasta syksyisestä makunautinnosta.
Erityspiirteet: Avainsanat:, , ,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille