Nopeat vappumunkit

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle
1 Luomukevytmaito 1,5 % (dl)
2 Rypsiöljy (rkl)
1 Sitruunankuori, raastettu (tl)
4 Sitruunamehu (tl)
1 Kananmuna
1 Sokeri (dl)
1 Kardemumma, jauhettu (tl)
1 Suola (tl)
4 Vehnäjauho (dl)
2 Leivinjauhe (tl)
8 Rypsiöljy kylmäpuristettu (dl)

Valmistusohjeet:
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erikseen. Sekoita muut ainekset (lukuu nottamatta 8 dl rypsiöljyä, joka tulee paistamiseen). Yhdistä jauhot ja muut ainekset.

Kuumenna 8 dl öljyä kattilassa. Testaa öljyn kuumuusaste pienellä palalla taikinaa. Sen pitäisi ruskistua parissa minuutissa, kun öljy on sopivan lämpöistä.

Nosta kahdella ruokalusikalla pieniä taikinanokareita öljyyn. Kypsennä muutama minuutti, kunnes munkit ovat kauniin ruskeita.

Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpinä ja tarjoile.

Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 112 g

    CO2e / 100 g
  • 139 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille