Nopea omenapiirakka

Lisätty 12.09.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 40m

Sain inspiraation syksyn ensimmäiseen omenapiirakkaan, kun törmäsin internetin syövereissä Satokarttaan. Sivustolle on kerätty ainakin Helsingin ja Tampereen alueilta käyttäjien yhteistyönä paikkoja, joista löytää luonnontilassa kasvavia hedelmäpuita, marjoja, sieniä, pähkinäpuita tai muita villivihanneksia. Kartalle merkityt puut olivat Töölössä tosin jo koluttu tyhjiksi ainakin omalta ulottuvuuskorkeudeltani, mutta onneksi löysin matkalta karttaan merkitsemättömän pienen omenapuun, josta sain mukaan kangaskassillisen juuri sopivan kypsyisiä omenia.

Tämä resepti on todella helppo ja nopea, ja oikein hyvän makuinen. Annoksen viimeistelee vaniljainen kaurajäätelö.

1 piirakkavuoallinen

Pohja:

1 pkt (Sunnunai) murotaikinaa

Päällinen:

5–10 lähimaastosta poimittua omenaa riippuen minkä kokoisia omenat ovat

0,5 dl sulatettua margariinia
4 rkl sokeria
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljajauhetta
1 dl kaurahiutaleita

Sulata taikina ohjeen mukaan ja painele se levyksi voideltuun piirakkavuokaan.
Kuori ja pilko omenat ohuiksi lohkoiksi. Laita omenapalat taikinan päälle tiiviisti.
Sulata margariini mikrossa. Sekoita sen joukkoon sokeri, kaneli, kaurahiutaleet ja vaniljasokeri.
Ripottele seosta tasaisesti piiraan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Tarjoile esimerkiksi kauravaniljajäätelön kera.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille