Nokkos-fetapiirakka

Lisätty 24.11.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 25m
  • Valmistusaika: 45m
  • Yhteensä: 1:10 h

Tämä on luottopiirakkani. Järjestimme Mindon porukalla pikkujoulut ja päätin tarjota vakiopiirakkaani ihanille mindolaisille. Tarjosin tätä muuten ensimmäisen kerran eräillä juhannusjuhlilla ja talon isäntä tuumi, että tämä piirakka sulattaa kenen tahansa sydämen. Treffi/rakkaus/alkukesä/pikkujoulupiirakan ohje siis, olkaa hyvä.

Nokkos-fetapiirakka

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 keitetty peruna
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
75 g voita
0,75 dl kylmää vettä

Täyte:

2 punasipulia
2-3 valkosipulin kynttä
1 pkt fetajuustoa
n. litra tuoretta nokkosta tai pakastettuna yksi pakasterasiallinen
n. 3-4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Munamaito:

3 dl maitoa/2 dl kermaa + 1 dl vettä
2 luomumunaa
suolaa
pippuria

Sekoita pohjan ainekset taikinaksi. Älä vaivaa. Pistä hetkeksi kylmään.

Paista tällä välin pinjansiemenet pannulla ilman rasvaa kauniin ruskeiksi. Siirrä sivuun. Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuutioi feta.

Painele taikina vuokaan reunoja myöten ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuullota punasipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Siirrä sivuun. Paista hienonnettuja nokkosia pannulla, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. (Molempia saa olla reilusti, jotta täytteeseen tulee makua.)

Tee munamaito. Sekoita valitsemaasi maitotuotteeseen kananmunat. Lisää suola ja rouhi joukkoon vielä pippuria.

Lado esipaistetun pohjan päälle ensin sipulit ja sitten nokkostäyte. Pudottele päälle fetajuustokuutioit. Kaada piirakalle munamaito. Ripottele päälle pinjansiemenet. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai niin kauan kunnes munamaito on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Nauti hyvässä seurassa ja nautiskele metsiemme superfoodista, nokkosesta.

Ps. Nokkosen tilalla voi käyttää vallan hyvin pinaattia.

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille