Nokkos-feta falafelit

Lisätty 19.05.2014
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 40m
  • Yhteensä: 55m

Äitienpäivän pöytätarjoiluna oli Meze meets villiyrtit. Seurueellamme oli kukkuraisia lautasia nokkos-feta falafeleja ja keväistä vuohenputkitabboulehia erilaisten tahnojen ja vihannesten ryydittämänä. Superhyvää. Nyt kannattaa suunnata puutarhahanskojen ja ylimääräisen muovipussin kanssa luontoon ja kerätä mukavaa ja ilmaista twistiä lautaselleen. Menkää porukalla hortoilemaan. Hyvä sovellus villivihannesten tunnistukseen mahdollisissa tenkkapoo-tilanteissa on Naturegate.

Nokkos-feta falafelit

n. 30 palleroa

1 sipuli
4 valkosipulia
iso kourallinen ryöpättyä nokkosta (muuten sattuu)
reilu tl garam masalaa
reilu tl jauhettua korianteria
reilu tl juustokuminaa
ripaus cayannepippuria
suolaa
mustapippuria
2 tölkkiä valutettuja kikherneitä
200 g fetaa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
(silputtuja yrttejä)

Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli pannulla öljyssä. Lisää joukkoon ryöpätty nokkonen ja anna ylimääräisen nesteen haihtua. Soseuta kikherneet ja lisää mausteet seokseen. Vatkaa kulhossa kananmunia hetken ja lisää joukkoon feta. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon korppujauhot, sipuli-nokkosseos, kikhernetahna, (yrtit) ja sitruunanmehu.

Pyörittele kosteilla käsillä palleroiksi ja paista uunissa 225-asteessa noin 20 min. Valmiille falafeleille kylkeen tsatsikia ja ihminen on onnellinen.

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille