Mustikka-tuorejuusto browniet

Lisätty 16.04.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 60m
  • Yhteensä: 1:10 h

Syntisen hyvät browniepalat syntyvät tällä ohjeella! Tuorejuuston päälle ripotellut mustikat, paitsi raikastavat makua, sopivat myös hyvin tämän hetkiseen pakkasen tyhjennys -teemaan. Mauissa on ihanasti yhdistetty sitruunaa ja suklaata, joten leivokset sopivat hyvin keväiseen kahvipöytään tai pääsiäisajan jälkiruoaksi. Oman henkisen synninpäästön saa lähtemällä ulkoilmaan reippailulle kahvittelun jälkeen. Tai sitten ei. On ok joskus herkutella ja sen jälkeen ottaa vielä toinenkin pala sekä ottaa ihan rauhassa. Peace of cake.

Mustikka-tuorejuusto browniet

200 g margariinia
200 tummaa suklaata
kourallinen manteliruohetta
3 1/2 dl tomusokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
reilu tl vaniljasokeria

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 luomusitruuna (kuori ja mehu)
2 dl tomusokeria
2 kananmunaa
reilu tl vaniljasokeria
pari kourallista jäisiä mustikoita

Sulata suklaa mikrossa pienissä 15 sekunnin sykäyksissä. Sekoita välillä. Anna vähän jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämmössä pehmentynyt margariini ja tomusokeri  vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Kääntele joukkoon jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja pähkinät. Kaada mukaan sulatettu suklaa. Kaada taikina leivinpaperin päälle neliskanttiseen 20 cm x 30 cm x 5 cm vuokaan. tee tällä välin tuorejuustotäyte ja laita uuni lämpenemään 175-asteeseen.

Vatkaa pehmennyt tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää munat ja vatkaa vielä hetken. Raasta mukaan sitruunan kuori ja purista joukkoon sitruunan mehu ja kääntele tasaiseksi massaksi. Kaada täyte suklaataikinan päälle. Ripottele päälle haluamasi määrä mustikoita.

Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Mikäli täyte tummuu, voit laittaa päälle leivinpaperin. Mikäli täyte halkeilee, kokeile vähentää lämpötilaa lopussa. Kakku on kypsä, kun se on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt ja reunat ovat hieman ruskettuneet. Anna jäähtyä ja tarjoile seuraavana päivänä.

Ohje on muokattu reseptistä, joka on kirjasta Leivonnaisia herkkusuille: kuuluisan konditorian suosikkireseptit (Gummerus).

Erityspiirteet: Avainsanat:, , , , , ,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille