Munakoisopasta

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
1 Munakoiso
270 Tofu, soijapapujuusto (g)
2 Tomaatti (kpl)
300 Tomaattisose, tomaattipyree, paseerattu tomaatti (g)
3 Oliiviöljy (rkl)
30 Parmesaanijuusto (g)
4 Basilika, tuore (rkl)
16 Valkosipuli (grammaa)
1 Sipuli
200 Spagetti (grammaa)
4 Mineraalisuola (tl)
1 Mustapippuri (tl)

Valmistusohjeet:
Viipaloi munakoiso. Ripottele päälle 4 tl suolaa. Anna munakoison ”itkettyä” 10 minuuttia niin, että neste tulee pinnalle. Keitä tällä välin pasta, jätä se hieman raa’aksi. Taputtele munakoisoista neste ja suola pois talouspaperilla. Näin saat munakoisosta pois kitkerän maun. Kuutioi tofu, pilko sipuli, hienonna valkosipuli ja viipaloi munakoiso pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä ja lisää tofukuutiot ja munakoiso. Lisää kuutioidut tomaatit ja spagetti al dentenä. Lisää tomaattisose ja mausteet sekä 1 tl suolaa. Anna hautua hetki.

Lisää tuore basilika ja raastettu parmesaanijuusto ja tarjoile.

Erityspiirteet:, , Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 206 g

    CO2e / 100 g
  • 822 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille