Mujadar, libanonilainen risotto

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
3 Oliiviöljy (rkl)
200 Keltasipuli (g)
2 Juustokumina, jeera (tl)
0.75 Kaneli (tl)
0.5 Muskottipähkinä, jauhettu (tl)
1 Kasvisliemikuutio
2 Linssi vihreä/ruskea (dl)
2 Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton (dl)
1 Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (grammaa)
1 Mustapippuri (tl)

Valmistusohjeet:
Mujadar on libanonilainen riisi-linssi -”risotto” karamelisoiduilla sipuleilla.

1) Kuumenna 1 rkl. öljyä kattilassa, lisää 1 pilkottu sipuli, juustokumina, kaneli ja muskotti.

2) Kypsennä n. 5 minuuttia. Lisää litra kasvislientä ja vihreät linssit.

3) Laske valmistuslämpötilaa ja hauduta (vihreitä) linssejä n. 10 minuuttia.

4) Lisää riisi. Hauduta kannen alla, kunnes kaikki neste on imeytynyt (n. 15 minuuttia).

5) Lisää suola ja vastajauhettu pippuri myllystä makusi mukaan. Älä kypsennä liikaa – riisin ja linssien tulee säilyttää tekstuurinsa.

6) Samanaikaisesti riisi-linssiseoksen kypsentämisen kanssa: Kuumenna kaksi rkl. öljyä paistinpannulla ja lisää renkaiksi leikatut kolme isoa sipulia.

7) Kypsennä, kunnes sipulit ovat karamelisoituneet ja osin mustuneet (15-20 minuuttia).

Kun riisi-linssiseos on valmis, aseta se tarjoiluastiaan ja asettele karamelisoidut sipulit niiden päälle.

Resepti: Alex Nieminen

Kuvassa näkyvään libanonilaiseen ateriaan kuuluu myös Moutabal (munakoisotahna) ja Ruokaisa fetasalaatti.

Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 128 g

    CO2e / 100 g
  • 191 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille