Muhkeat omenamuffinit kauramurupäällisellä

Lisätty 01.10.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 40m

Tuttua?

Säkkikaupalla omenoita. Omenoita hillona ja soseena. Omenoita siirappisena kaurapaistoksena. Omenoita omenakukkona, Omenoita salaatissa ja sämpylöissä. Kilokaupalla omenoita tuorepuristamoon ja omput mehuksi. Omenoita kuivattuina. Omenoita välipalana.

Kanelia, Valkeaa kuulasta, Loboa.

Omenaa, omenaa, omenaa.

Joka vuotinen ihana, mutta samalla päänvaivaa tuottava omenasavotta on käynnissä.

Siksi sydäntä hellivät omenamuffinssit kaurapäällysteellä sopivat juuri tähän hetkeen.

 

Omenamuffinit kauramurupäällisellä

noin 14 kpl

 

2 kananmunaa

2 dl fariinisokeria

100 g sulatettua margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljaesanssia

1 rkl kanelia

0,5 tl kardemummaa

0,5 tl suolaa

kolme-neljä omppua pilkottuna (n. 3 dl)

1 dl maitoa

1 dl valitsemaasi mehua

 

Kauramuru:

50 g sulatettua margariinia

0,75 dl fariinisokeria

1,5 dl kaurahiutaleita

1 rkl vehnäjauhoja

tilkka vaniljaesanssia

0,5 tl kanelia

 

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja vaniljaesanssi. Lisää nesteet ja omenakuutiot. Sekoita varovasti.

Jaa taikina tukeviin muffinivuokiin täyttäen 2/3 vuoasta.

Tee kauramuru sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita noin teelusikallinen kauramurua jokaisen muffinin päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia.

 

 

 

Erityspiirteet: Avainsanat:, , , ,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille