Mokkapalat

Lisätty 21.08.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 20m
  • Valmistusaika: 20m
  • Yhteensä: 40m

Munasokerivaahtotaikina:

75 g margariinia tai voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl maitoa

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota esille piirakkavuoka (halkaisija 26–28 cm), valmistusaineet ja työvälineet.

2. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka.

3. Sulata margariini kattilassa tai mikrossa ja jätä se jäähtymään.

4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe.

5. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella eri kulhossa kuin jauhot.

6. Lisää taikinaan margariini ja maito. Seikoita puuhaarukalla. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.

7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa n. 20 min.

Kuorrutus:

1 3/4 dl (100 g) tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvijuomaa
2 rkl (n. 40 g) margariinia
1 rkl kaakaojauhetta

1. Sulata margariini kattillassa ja valmista kahvi.

2. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja kahvi margariinin joukkoon. Sekoita kuorrutus tasaiseksi.

3. Levitä kuorrutus paistetun, jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille