Minttupesto

Lisätty 31.03.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 5m
  • Yhteensä: 15m

Tarvitset:

1-2 ruukkua minttua (riippuen siitä kuinka paljon haluat tehdä pestoa – kahdesta ruukusta tulee neljälle henkilölle riittävä määrä)

kourallisen basilikaa

rypsi- tai oliiviöljyä

1 lime tai 1/2 sitruunaa

ripaus suolaa

Nypi mintun- ja basilikanvarsista lehdet. Laita tehosekoittimeen. Lisää muutama ruokalusikallinen öljyä. Purista sekaan limeä tai sitruunaa. Pyöräytä pestoksi. Jos ei ole tarpeeksi juoksevaa, lisää vähän öljyä. Lopuksi ripaus suolaa (ei tarvitse paljon). Tarkista maku ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.

Voit tehdä tämän peston myös kokonaan ilman basilikaa ja korvata mintun jollakin muulla yrtillä, josta pidät.

Erityspiirteet: Avainsanat:,

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille