Minttuinen perunasalaatti

Lisätty 04.12.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Kustannukset: 15
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 30m
  • Valmistusaika: 5m
  • Yhteensä: 35m

8 perunaa

nippu minttua

nippu persiljaa

nippu ruohosipulia

oliiviöljyä

omenaviinietikkaa

ripaus suolaa

 

Keitä perunat kuorineen kypsiksi, anna jäähtyä. Kuori jäähtyneet perunat ja pilko kuutioiksi. Kaada perunakuutiot tarjoiluastiaan.

Silppua yrtit ja sekoita omassa kulhossaan öljyn ja omenaviinietikan kanssa (molempia voi laittaa 3-5 rkl, maun ja fiiliksen mukaan).

Kaada öljy-yrttiseos perunoiden päälle ja sekoita. Tarkista maku, ja lisää halutessasi ripaus suolaa.

Salaatti valmistuu nopeasti, mutta sen kannattaa antaa maustua jääkaapissa jonkin aikaa.

Valmis salaatti on kirpeä ja raikas. Se sopiikin tosi hyvin lisukkeeksi jollekin vähän raskaammalle pääruualle.

P.S. Kaikista paras on tietty, jos käytät tähän salaattiin avomaalla kasvavia yrttejä. Suomessa otollisen aika tämän salaatin valmistukseen on kesä. Terkut Etiopiasta.

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille