Minttubrowniet

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl raakaruokosokeria
1,5 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
2,4 dl vettä
2,4 dl rypsiöljyä

Minttutäyte:
115 g huoneenlämpöistä margariinia
n. 5 dl tomusokeria
piparminttuaromia maun mukaan
3–4 rkl vettä

Suklaakuorrute:
180 g tummaa suklaata
85 g margariinia

Valmistusohjeet:
1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (23 x 33 cm).
2. Sekoita jauhot, ruokosokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola yleiskoneella. Lisää vesi, öljy, vaniljasokeri ja sekoita minuutin ajan. Kaada taikina vuokaan. Paista 20-25 minuuttia, ja anna jäähtyä vuoassaan ritilän päällä tunnin ajan.
3. MINTTUTÄYTE: Vatkaa margariini yleiskoneella pehmeäksi. Kaavi kulhon reunot, lisää tomusokeri ja minttulikööri (käytin itse 4 cl:n minttu-pulloa), sekoita minuutin ajan. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
4. SUKLAAKUORRUTUS: Sulata suklaata ja margariinia mikrossa (noin minuutti). Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kokonaan, ja kaada seos minttutäytteen päälle. Levitä tasaisesti. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita se jähmettymään pakastimeen noin 10 minuutiksi.
5. Leikkaa jäähtyneet browniet terävällä veitsellä (leikkaamista helpottaa, jos kastat veitsen kuumaan veteen, kuivaat sen ja leikkaat browniet. Näin saat leivoksiin siistit reunat). Browniet säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa pari viikkoa tai pakastimessa kolme kuukautta.

Resepti kirjasta Vegeherkkuja.

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille