Meksikolainen taco-tofupiirakka

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

8 henkilölle
1 Soya Gourmet Tofu Marinoitu, Luomu (pkt/270 g)
200 Maissi jyvät (grammaa)
50 Tomaattimurska (g)
100 Maitorahka < 0,5% rasvaa (grammaa)
1 Punasipuli (kpl)
3 Valkosipuli (kynsi)
1 Kevytmaito 1,5% rasvaa (dl)
2 Rypsiöljy (rkl)
2 Kananmuna
4 Vehnäjauho (dl)
75 Emmentaljuusto rasvaa 27-30 g (g)
0,5 Paprika (kpl)
175 Voi (g)
5 Tacomauste (tl)
2 Jalapeno (kpl)

Valmistusohjeet:
1. Sekoita voi ja vehnäjauho ja vaivaa kunnes taikina on tasaista.

2. Voitele laakea uunivuoka ja painele taikina vuoan pohjalle.

3. Esipaista pohjaa 200 °C:ssa, noin 10-15 min kunnes pinta saa hieman kullankeltaista väriä. (Jätä vähän taikinaa koristeluun.)

4. Murenna tofu, pilko sipuli ja valkosipulit ja ruskista öljyssä pannulla. Lisää tacomauste.

5. Kaada esipaistetulle pohjalle tomaattimurska, maissit ja rahka, sekä levitä päälle tofuseos.

6. Vatkaa maito ja munat tasaiseksi seokseksi ja kaada seos tasaisesti piirakan päälle sekä koristele suikaloidulla paprikalla, jalapenoilla ja juustoraasteella.

7. Paista uunissa 200 °C:ssa noin 20-25 min.

Erityspiirteet: Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 233 g

    CO2e / 100 g
  • 424 g

    CO2e / annos

Soya Oy on kotimainen luomutofun valmistaja. Olemme jo vuodesta 1989 lähtien valmistaneet herkullisia Tofu-tuotteita Tammisaaren maaseudulla reilun kaupan luomusoijapavuista ja raikkaasta vedestä tuhansia vuosia vanhan reseptin mukaan. Perinteinen, luonnonmukainen valmistusprosessi, yhdistettynä kotimaiseen huipputeknologiaan ja osaamiseen, säilyttää soijapavun arvokkaat ravintoaineet samalla kun se tekee siitä helposti sulavan ja suomalaiseen makuun sopivan.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille