Marjakimara-talkkunapiirakka

Lisätty 14.05.2015
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

Hirvelän uunitalkkuna (gluteenittomasta kaurasta) on salainen leipomisaseeni (hah, nyt kaikki tietää!). Se antaa makua niin suolaisiin kuin makeisiin herkkuihin. Käytän sitä myös etenkin metsämarjojen kanssa smoothieissa ja lusikoitavina tuorepuuroina. (Reseptejä tulee kyllä vielä blogiinkin, not to worry… 😉 )

Tämä resepti on julkaistu myös FODMAP-blogissani.

8-10 annosta

2 kananmunaa

2 dl sokeria (muscovadosokeri antaa enemmän makua)

0,5 dl Hirvelän uunitalkkunaa

1 dl voisulaa (tarvittaessa laktoositon) tai sulatettua neitsytkookosöljyä (kiva kookoksen aromi, jos tätä käyttää!)

1,75 dl vaaleita jauhoja (esim. Virtasalmen Viljatuotteen vaalea, tai oma sekoitus riisi-, maissi- ja kaurajauhoista + 1 tl psylliumia + 1 tl ksantaania)

2 tl leivinjauhetta

300 g marjoja (esimerkiksi mustikoita, puolukoita ja mansikoita)

  •  Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon jauhot ja voisula tai kookosöljy sulana varovasti.
  • Laita taikina pyöreään (halkaisija n. 23 cm) vuokaan ja ripottele marjat pinnalle.
  • Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Leena on laillistettu ravitsemusterapeutti, joka tasapainoilee ravitsevan, ekologisen ja eettisen ruoan sekä erilaisten ruokavalioiden maailmoissa. Leena haaveilee perustavansa joskus lähiruokaa ja lähioluita tarjoavan panimoravintolan. Minne maailmassa, se on vielä auki. Leenan FODMAP-blogi löytyy hänen kotisivuiltaan leenaputkonen.fi/fodmap/fodmap-blogi/

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille