Marinoidut kikherneet

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
400 Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne (g)
1 Juustokumina, jeera (tl)
1 Kurkuma (tl)
1 Valkosipuli (kynsi)
1.5 Rypsiöljy (rkl)
0.2 Tomaattisose, tomaattipyree, paseerattu tomaatti (dl)
1 Sitruunamehu (rkl)
0.25 Chilijauhe (tl)
0.25 Suola (tl)

Valmistusohjeet:
Valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna valkosipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää mausteet ja tomaattipyree pannulle. Kuullota vielä pari minuuttia. Kaada seos kulhoon ja sekoita kikherneiden kanssa. Purista päälle sitruunamehua ja anna maustua puoli tuntia. Toimii salaatinlisukkeena tai sellaisenaan.

Resepti: Olivia-lehti

Erityspiirteet:, , , , , Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 56 g

    CO2e / 100 g
  • 66 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille