Makuisa bataattikeitto

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 2
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

2 henkilölle
1 Sitruunamehu (rkl)
1 Kasvisliemikuutio
600 Bataatti, kuorittu (g)
2 Tomaattimurska (dl)
15 Inkivääri, tuore juuri (g)
0,5 Chili, tuore (kpl)
1 Kasvirasvakerma 15% rasvaa (dl)
1 Basilika, tuore (rkl)
6 Vesi, vesijohtovesi (dl)
50 Pistaasipähkinät (g)

Valmistusohjeet:
Kuori bataatti ja pilko se suurinpiirtein tasakokoisiksi paloiksi, soseuttamista ajatellen sopivaan kokoon.

Hienonna myös chili, ja mikäli käytät kuivattua chiliä, poista siemenet.

Laita vesi kattilaan ja kattila liedelle. Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio, sitruunamehu sekä inkivääri.

Kippaa bataatti ja chili mukaan ja anna kiehua reilulla lämmöllä kunnes bataatit ovat pehmenneet.

Kokeile! Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan basilika sekä kerma. Soseuta teho- tai sauvasekoittimella. (Mikäli operoit jälkimmäisellä, toimi useammassa erässä.) Kumoa soseutettu soppa takaisin kattilaan ja lisää tomaattimurska.

Sekoita, ja keitä vielä hetkinen. Annostele lautasille ja koristele (halutessasi) pistaasipähkinällä. Antaa myös mukavaa makua – sekä proteiinia pöytään – joten suositellaan lämpimästi!

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 67 g

    CO2e / 100 g
  • 535 g

    CO2e / annos

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille