Maapähkinävoi-omena cookies

Lisätty 03.03.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 25
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 40m
  • Yhteensä: 50m

Näissä kekseissä on ihana inkiväärinen ja pähkinäinen maku. Omenapalat tasoittavat keksien makeutta.

Noin 25 kpl

 

250 g maapähkinävoita

1,5 dl muscavadosokeria

1,5 dl sokeria

125 g margariinia

2 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

kourallinen kaurahiutaleita

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl inkivääriä

2 pientä omenaa pilkottuina

 

Vatkaa maapähkinävoi, sokerit ja pehmeä margariini vaaahdoksi. Lisää munat yksitellen, samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon omenapalat ja kääntele tasaiseksi. Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia.

Pyörittele taikinasta palloja ja litistä leivinpaperin päällä.

Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, eli kunnes ovat saaneet pintaansa väriä, mutta ovat vielä pehmeitä keskeltä.

Erityspiirteet: Avainsanat:, , ,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille