Maailman helpoin banaanikakku

Lisätty 11.01.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Kustannukset: 10
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 5m
  • Valmistusaika: 60m
  • Yhteensä: 1:5 h

Mitä tehdä mustuneilla banaaneilla? Älä ainakaan heitä niitä roskiin! Saat valmistettua niistä mehukkaan kakun (alkuperäiseltä nimeltään tämä on banana bread, mutta ei tämä mielestäni leipää muistuta), joka kaiken lisäksi on todella helppo valmistaa. (P.s. Löydät mindon reseptipankista myös karibialaisen banaanikakun ohjeen – katso se täältä!)

4 kypsää (tai ylikypsää) banaania muussattuna
75 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna (sekoita kunnolla haarukalla lasissa)
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 limeä

Sulata voi kattilassa. Sekoita kulhossa banaanimuussi ja voisula. Lisää sokeri ja kananmuna ja sekoita. Lisää vaniljasokeri, sooda ja suola ja sekoita huolella. Aivan lopuksi lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada suorakulmion muotoiseen pieneen kakku- tai uunivuokaan ja paista 175 asteessa 1 tunti.

Tarjoiluehdotus: purista vähän limemehua kakun päälle ja tarjoile jääteen kanssa.

Erityspiirteet: Avainsanat:, ,

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille