Maa-artisokkagratiini paistinpannulla

Lisätty 09.03.2015
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 40m
  • Yhteensä: 55m

25 g luomuvoita
1 rkl oliiviöljyä
1 suuri sipuli, ohuiksi lohkoiksi leikattuna
500 g maa-artisokkia, kuorittuna ja 3 mm paloiksi viipaloituna
Timjamia, kourallinen tuoreita lehtiä silputtuna tai 1 tl kuivattuna
4 rkl crème fraîche
40 g pitkään kypsytettyä cheddaria, raastettuna
Merisuolaa ja mustapippuria

Käytä valurautapannua, jos mahdollista, sillä tämä ruoka viimeistellään uunissa. Lämmitä voi ja öljy paistinpannulla keskikovalla lämmöllä. Freesaa sipulit pehmeiksi, noin 10 minuutin ajan.

Lisää viipaloidut maa-artisokat, timjami, hieman suolaa ja paljon mustapippuria. Kaada sekaan 1dl vettä, anna lähes kiehahtaa, peitä kannella ja laske lämpötila matalaksi. Anna poreilla noin 20 minuutin ajan välillä sekoittaen, kunnes maa-artisokat ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Ota kansi pois ja anna poreilla vielä muutaman minuutin ajan, jos tarpeen, jotta neste muuttuu paksuksi ja kiiltäväksi.

Laita uuni päälle grillivastuksella täydellä lämmöllä. Tarkista maa-artisokkien maku. Laita seos uunivuokaan, jos käytössäsi ei ole valurautapannua. Annostele creme fraiche ja juustoraaste seoksen päälle. Grillaa vastuksen alla muutaman minuutin ajan. Tarjoile heti esimerkiksi voissa paistettujen muikkujen kera.

Resepti on Hugh Fearnley-Whittingstallin kirjasta River Cottage Veg everyday!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille