Luumukakku

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle
300 Luumu kivetön, kuivattu (grammaa)
1 Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia (dl)
400 Täysjyvävehnäjauho g
4 Manteli (dl)
1 Merisuola (g)
0.5 Vaniljajauhe (rkl)
2 Leivinjauhe (tl)
1 Auringonkukkaöljy (dl)
2 Kananmuna, omega
1 Hunaja (dl)
1 Creme fraiche 28% rasvaa, ranskankerma (dl)
3 Sitruunamehu (rkl)

Valmistusohjeet:
Leikkaa luumut ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Kaada suikaleiden päälle likööriä tai konjakkia ja anna maustua muutama tunti tai yön yli. Sekoita kuivat ainekset keskenään (jauha mantelit hienoksi) ja lisää öljy, kananmunat, hunaja, ranskankerma sekä sitruunamehu. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Asettele lopuksi taikinan pinnalle maustuneet luumusuikaleet ja paista 175 asteessa 45-60 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle pölysokeria.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 90 g

    CO2e / 100 g
  • 141 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille