Linssimuhennos ja uunivihannekset

Lisätty 24.07.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Kustannukset: n. 10 euroa (hieman enemmän, jos joudut ostamaan myös mausteet)
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 20m
  • Valmistusaika: 60m
  • Yhteensä: 1:20 h

Ainekset:

10 perunaa

8 porkkanaa

2 keskikokoista sipulia

1 pieni inkiväärin pala

n. 3 dl punaisia linssejä

1 pkt kaurakermaa tai soijakermaa

suolaa

pippuria

paprikaa

juustokuminaa

garam masala-mausteseosta

kurkumaa

öljyä

vettä

Laita punaiset linssit likoamaan veteen ja uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko sillä välin perunoista ohuita pyöreitä suikaleita. Perunoita ei tarvitse kuoria, mutta huuhtele ne huolellisesti. Pilko porkkanoista ohuita suikaleita. Aseta perunat ja porkkanat uunipellille. Valele päälle öljyä sekä suolaa, pippuria ja paprikaa oman maun mukaan. Paista uunissa noin 45 minuuttia tai niin kauan, että perunat ovat kypsiä. Porkkanat voivat jäädä hieman rapeiksi.

Valmistele linssimuhennos. Hienonna sipuli ja pilko inkivääri pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli-inkivääri-seosta öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää mausteet (juustokumina, garam masala, kurkuma, suola) maun mukaan. Juustokumina tuo muhennokselle sen ominaisen maun. Lisää pannulle linssit. Pyörittele seosta pannulla ja lisää lämmintä vettä. Linssit imevät kypsyessään itseensä paljon vettä, voit lisätä vettä sitä mukaa kun se haihtuu pannulta. Kun linssit ovat lähes kypsyneet, lisää pannulle myös kaurakerma. Anna hautua miedolla lämmöllä. Tarkasta lopuksi linssien kypsyys ja mausta muhennosta tarvittaessa lisää.

Tarjoile muhennos yhdessä peruna-porkkanaseoksen kanssa.

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille