Linssikeitto

Lisätty 18.02.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 3
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 0m

3 henkilölle
1,5 Linssi punainen (dl)
250 Tomaattimurska (g)
2 Inkivääri, tuore juuri (tl)
50 Keltasipuli (g)
1 Porkkana
1 Peruna
2 Korianteri, jauhettu (tl)
0,5 Kurkuma (tl)
1 Juustokumina, jeera (tl)
0,5 Chilijauhe (tl)
2 Kookoshiutale (rkl)
1,5 Kookosrasva 100 % (rkl)
150 Lehtikaali (grammaa)
1 Tamarinditahna (tl)
10 Vesi, vesijohtovesi (dl)

Valmistusohjeet:
1. Kuullota sipulia ja inkivääriä muutama minuutti kookosöljyssä.
2. Lisää mausteet, kookoshiutaleet ja kuutioitu peruna ja paista hetki.
3. Lisää tomaattimurska, huuhdotut linssit ja n. 1 litra vettä. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi.
4. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä kunnes perunat ja linssit ovat pehmeitä (voit myös rikkoa rakennetta esim. kauhalla, kypsä peruna suurustaa keiton).
5. Lisää loppuvaiheessa raaatettu porkkana ja ohuiksi suikaleiksi leikattu kaali (myös hapankaali käy hyvin). Mausta tamarinditahnalla, suolalla ja pippurilla.

Keitto paranee vanhetessaan, eli sitä kannattaa jättää seuraavallekin syömäkerralle.

Erityspiirteet:, , , , , Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 62 g

    CO2e / 100g
  • 358 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille