Kylmäsavutofu-pinaatti-pasta

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
200 Pasta (g)
270 Tofu, soijapapujuusto (g)
0,2 Valkosipuli (kynsi)
150 Pinaatti (grammaa)
2 Creme fraiche 28% rasvaa, ranskankerma (dl)
2 Kananmuna
0,5 Mustapippuri (tl)
0,5 Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (tl)
3 Oliiviöljy (rkl)
4 Basilika, tuore (rkl)

Valmistusohjeet:
Keitä pasta ohjeen mukaan. Hienonna valkosipuli ja kuutioi tofu. Kuullota ne oliiviöljyssä niin, että tofu ruskistuu. Huuhtele ja hienonna pinaatti ja lisää se pannulle. Paista, kunnes pinaatti pehmenee. Vatkaa kerma ja kananmunat sekaisin erillisessä kulhossa. Lisää keitetty pasta ja kermamunaseos pannulle yhtä aikaa. Sekoita. Mausta lopuksi suolalla, vastarouhitulla mustapippurilla ja raasta sekaan parmesaania maun mukaan. Koristele annos halutessasi parmesaanilastuilla ja basilikalla.

Erityspiirteet:, Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 174 g

    CO2e / 100 g
  • 429 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille