Kvinoalla täytetyt munakoisot

Lisätty 13.10.2015
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 2
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 20m
  • Yhteensä: 35m

Kun tofu ja pavut kyllästyttää, kvinoa on hyvä kasviproteiinivaihtoehto ruokaan. Kvinoasta voi valmistaa jopa ruokaisia pihvejä. Munakoisojen ja muiden täytettyjen vihannesten täytteenä sillä saa ravinteikkaan vaihtoehdon valkoiselle riisille.

2 annosta

Ainekset:

1 munakoiso
1 dl kvinoaa
1 paprika
10 kpl kalamataoliiveja
2 valkosipulinkynttä
100 g luomufetajuustoa
3 vartta kevätsipulia
oliiviöljyä
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
2 rkl balsamiviinietikkaa
parmesaaniraastetta maun mukaan
kourallinen minttua

Valmistusohjeet:

  1. Keitä kvinoa ohjeen mukaan.
  2. Halkaise munakoiso ja paista sitä hetki paistinpannulla oliiviöljyssä halkaistut puolet alaspäin. Kun sisus on pehmennyt, koverra munakoisot ja pilko sisus pieniksi kuutioiksi. Munakoisoon voi jäädä vajaa 1 cm kerros kuoren ympärille, jotta täyttäminen onnistuu vielä.
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  4. Hienonna valkosipuli ja keväsipuli  ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää reilusti oliiviöljyä pannulle ja kuullota  keskilämmöllä valkosipuli, kevätsipuli, paprika ja munakoiso. Lisää lopuksi kvinoa, murusteltu feta, oliivit ja viinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Täytä koverretut munakoisonpuolikkaat ja paista uunivuoassa tai pellillä noin 15 min. Lisää pinnalle parmesaaniraastetta ja paista vielä 5 min. Lisää pinnalle hienonnettua minttua ennen tarjoilua.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille