Kurpitsa-kookoskeitto

Lisätty 22.09.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 45m

Sain veljeltäni ja hänen avovaimoltaan tuliaisiksi kaksi erilaista kurpitsaa heidän satoisasta kotikasvimaastaan. Heillä on upea valikoima erilaisia kurpitsalajeja viherpihassaan ja eräs niistä on spagettikurpitsa. Teinkin eräänä sadepäivänä tästä uudesta vihreästä tuttavuudesta keittoa, joka sopii niin alkuruoaksi kuin flunssaa potevalle lämmikkeeksi tai hämärähyssyä viettävälle. Spagettikurpitsan malto tuo mieleen elähdyttäväsi hunajamelonin. Keiton esivalmisteluaika on pitkä, sillä spagettikurpitsan kuoren poistamiseksi tarvitaan hartiavoimia ja terävä veitsi. Kumpaakaan ei sillä hetkellä löytynyt taloudestani, joten äherryksessä menikin tovi.

spagettikurpitsa

Kurpitsa-kookoskeitto

noin 500 g spagettikurpitsaa tai muuta kurpitsaa
2 porkkanaa
1 nauris tai kolmas porkkana
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 pieni chilipalko
oliiviöljyä
n. 6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
tölkillinen kookosmaitoa
puolikas lime
1 tl kuivattua lipstikkaa
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl savupaprikajauhetta
suolaa
valkopippuria
koristeluun tuoretta persiljaa ja raejuustoa

Kuori ja paloittele kurpitsat ja juurekset. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita hetki öljyssä isossa kattilassa ja lisää joukkoon pieni chilipalko. Lisää joukkoon kurpitsan palat ja juurekset sekä vesi, kasvisliemikuutio ja kuivattua lipstikkaa. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Lisää joukkoon kookosmaito ja limen mehu. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Mausta ja anna pulpahtaa vielä kerran lieden päällä. Koristele ja nauti lämmikkeeksi.

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille