Kukkakaalilaatikko

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
600 Kukkakaali (grammaa)
2.5 Ohrasuurimo (dl)
2 Kerma, rasvaa 35 g, kuohukerma (dl)
3 Vesi, vesijohtovesi (dl)
1 Kasvisliemikuutio
2 Kananmuna
100 Kermajuusto 30 % (g)
1 Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (tl)
2 Tomaattiketsuppi (rkl)
10 Meirami, tuore (g)
3 Valkopippuri (grammaa)
1 Voi (tl)

Valmistusohjeet:
1. Keitä ohra melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Raasta ohran kiehuessa kukkakaali rouheeksi/raasteeksi.
3. Kaada ohran keitinvesi pois ja sekoita ohran joukkoon kukkakaaliraaste.
4. Murenna seoksen joukkoon kasvisliemikuutio, sekoita ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
5. Sekoita vesi, kerma, kananmunat sekä mausteet (1 maustemitta valkopippuria, 1 tl meiramia ja 2 rkl ketsuppia)) ja kaada vuokaan ohra-kukkakaaliseoksen päälle. HUOM! Juustoraaste lisätään vasta myöhemmin!
6. Paista 225 asteessa kunnes neste on miltei kokonaan haihtunut.
7. Lisää juustoraaste paiston loppuvaiheessa ja anna pinnan ruskistua kauniiksi.

Laatikko on todella ruokaisaa, joten se käy mainiosti pääruoaksi. Olen käyttänyt tätä myöskin lisukkeena, joten siinäkin toimii hyvin. Itse tykkään käytellä täysrasvaisia maitotuotteita, mutta kukin tekee omaan tyyliinsä sopivasti – myös kaurakermalla ruoka onnistuu.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 187 g

    CO2e / 100 g
  • 499 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille