Kiklaakakku

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

8 henkilölle
200 Suklaa (grammaa)
3 Kookosrasva 100 % (rkl)
1 Raakaruokosokeri (dl)
2 Vaniljasokeri (tl)
2.3 Pekaanipähkinä (dl)
2.3 Vehnäjauho (dl)
1 Leivinjauhe (tl)
4 Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne (dl)
1 Appelsiini, kuorineen (kpl)

Valmistusohjeet:
Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa) ja lisää kookosöljy sekaan.
Sekoita sokeri, suola ja vaniljasokeri suklaamassan joukkoon.
Jauha pähkinät hienoksi, osa pähkinöistä voi jäädä isommiksi sattumiksi.

Soseuta kikherneet sauvasekottimella (tai monitoimikoneessa). Itse
laitoin suklaamassan herneiden joukkoon, jotta ne saisi helpommin
muussiksi.

Sekoita kuivat aineet suklaa-kikhernemassaan ja sekoita kunnes taikina on tasaista.

Lisää luomuappelsiinin raastettu kuori, siitä puristettu mehu sekä halutessa 2 rkl hasselpähkinätahnaa.

Kaada taikina voideltuun irtopohja- tai uunivuokaan. Paista 180
asteessa puolisen tuntia tai kunnes taikina on kiinteää ja sivut
irtoavat vuoasta. Anna jäähtyä vuoassa hetken verran. Kumoa. Leikkaa
vasta kun kakku on täysin jäähtynyt, se on murenevaista sorttia!
Koristele vaikka tomusokerilla tai appelsiinin paloilla.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 203 g

    CO2e / 100 g
  • 296 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille