Kikhernetagine harisakastikkeen kera

Lisätty 23.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle

1 tl juustokuminansiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
3 lankaa sahramia
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 kanelitanko
2.5 dl tomaattimurskaa
2 porkkanaa
1 bataatti
1 punainen paprika
1 varsiselleri
1 kesäkurpitsa
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
400 g kikherneitä
1 rkl hunajaa
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

Kaada juustokuminan- ja korianterinsiemenet pieneen, kuivaan paistinpannuun ja paahda puoli minuuttia keskilämmöllä hyvältä tuoksuviksi. Jauha kevyesti morttelissa. Liota sahramia 1 rkl:ssa kiehuvaa vettä.

Kuumenna oliiviöljy suuressa, korkealaitaisessa pannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kuullota 3–4 minuuttia, mutta älä anna ruskistua. Lisää jauhetut mausteet, valkosipuli, inkivääriraaste ja kanelitanko ja paista vielä 1 minuutti. Lisää tomaattimurska ja kaada pilkotut vihannekset ja valutetut kikherneet pannuun. Sekoita vihannekset hyvin mausteseokseen ja kaada kasvisliemi pannuun. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä niin, että vesi kuplii vain vähän ja keitä vielä 20–25 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää hunaja ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile annoskulhoissa täysjyväkuskusin ja harishakastikkeen kera.

Resepti kirjasta Kasvisruokamaanantai.

Erityspiirteet:, , , , , Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 53 g

    CO2e / 100 g
  • 308 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille