Kikherneet hunajassa

Lisätty 07.02.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 3
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 40m

Raaka-aineet

  • 2 kupillista yön yli liotettuja kikherneitä
  • 1 kupillinen vettä
  • 1 tl pieneksi silputtua valkosipulia
  • 1 pieni sipuli pilkottuna
  • suolaa maun mukaan (mielellään vaaleanpunaista)
  • 1 tl sinappia
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl silputtua valkosipulia (valinnainen)

Natalie Nitarski

Laita ensimmäiset kuusi ainesosaa paistoastiaan ja keitä kiehumispisteeseen.

Vähennä lämpöä keskitasolle, ja keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen, jotta kikherneet eivät tartu pohjaan.

Vähennä lämpö matalaksi, ja hauduta vielä 15-20 minuuttia. Lisää vettä tarpeen vaatiessa.

Kun kikherneet ovat kypsiä ja pehmeitä, ja vesi on miltei tiessään, lisää hunaja ja lisää valkosipulin määrää halutessasi. Sekoita ja tarjoile.

Reseptin takana on Natalie Nitarski, joka pyörittää Luz del Sol -kasvisravintolaa San Augustinillossa, Meksikossa.

Avainsanat:,

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille