Kikherneavokadolimepasta

Lisätty 22.01.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 25m
  • Yhteensä: 35m

Tarvitavat ainekset:

Kikherneitä, tölkki tai pari ja vastaava määrä jos teet kuivista.
Avokadoja niin paljon kuin haluat. Ainakin pari.
Sipulia 1–2 (punasipuli käy kans tosi hyvin).
Valkosipulia muutamia kynsiä, itte laitoin viisi viime kerralla.
Yhden limen mehut (sitruunakin käy).
Suolaa
Mustapippuria
Öljyä (Suomessa rypsiöljy)
Pastaa (Yleensä käytän spagettia, mutta makaroonit tai mitkä tahansa rakettispagetit käy. Täysjyvä olisi hyvä.)

En hirveän tarkasti laita määriä näkyviin, koska kaikki riippuu siitä kuinka paljon pastaa keittää. Tuolla kikhernemärällä tulee kolmelle tai neljälle tyypille riittävästi.

Esivalmistelut:

Keittele kikherneet pehmeiksi. Tai sitten ota suoraan purkista. Pikkujuttu.

kikherneet

Ohje:

Silppua sipuli ja valkosipuli ja heitä pannulle runsaan öljymäärän kanssa. Öljy imee makuja sipuleista ja toimii kastikkeena. Nakkele reilusti suolaa ja pippuria sekaan. Laita vaan reilusti, koska sitten lopuksi kastike sekoitetaan pastaan ja se jää monesti liian vaisuksi. Anna mennä. Tässä vaiheessa voit heittää kikherneet maustumaan sipuleiden joukkoon. Lieden voi sitten laittaa pois päältä.

Pastan voit keittää nyt, mutta sen voi myös tehdä samalla kastikkeen ohella. Valkkaa itse miten saat parhaiten.

Pastan ollessa skidisti (ihan tosi lähellä valmista) al dente, kaada vedet pois ja heitä sipulit ja kikherneet kattilaan pastan joukkoon.

Tässä vaiheessa huomaat, et öljyä voi olla liian vähän. Jos on, niin lisää rennosti.

Ja tässä vaiheessa voit myös maistaa onko suolaa tarpeeksi. Jos on vähän liikaa, niin älä hätäile avokado tasoittaa. Sitten laita avokadot kattilaan myös. Ja limen mehut perään. Pyörittele sen verran, että kaikki lämpenee ja tarkasta maku. Aina tarkasta maku. Pitäisi olla sikasen hyvää.

Viinipullo auki ja ruuat lautaselle.

Erityspiirteet:, , Avainsanat:, , ,

Hyvää kasvisruokaa friistailaamalla. Ei liian tarkkoja reseptejä. Tykkään kokata niistä aineksista, joita sattuu olemaan kyseisessä keittiössä saatavilla. Taustamusana räppiä ja ysäri-Seattle-soundia. Olen myös Ruoan Tulevaisuus ry:n perustajajäsen ja yksi Foodyclen pääjärjestäjistä.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille