Kesäkurpitsa-kikhernevuoka

Lisätty 08.09.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 60m
  • Yhteensä: 1:20 h

Uuniruoka? Tylsää? Suuritöistä? Tämä uuniruoka kääntää päät, nenät sekä mielipiteet uunivuokaruokien mauttomuudesta tai mitäänsanomattomuudesta. Kesäkurpitsat, kikherneet ja suolatut cashew-pähkinät ovat helppoa ja hyvää syysruokaa rennolla otteella. Vuokaan sopii oikeestaan mikä tahansa vihannes. Pavut, parsakaali, porkkanaraaste tai pinaatti saattaisivat passata (jos aloitetaan pelkästään jo P-kirjaimesta).

Kesäkurpitsa-kikhernevuoka 

1 kesäkurpitsa

suolaa

1 sipuli

rypsiöljyä

muutama valkosipulin kynsi

1/2 paprika

tölkillinen kikherneitä

kourallinen suolattuja (cashew)pähkinöitä rouhittuna

2 tl välimeren yrttiseosta

1 tl oreganoa

mustapippuria

pari kourallista Tofutti mozzarellaa raasteena

2 dl kaurakermaa

Laita uuni  lämpenemään 200-asteeseen. Raasta kesäkurpitsa ja itketä sitä siivilässä ripottelemalla sille suolaa. Silppua sillä välin sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetken öljyssä. Pilko paprika pieniksi paloiksi ja kaada pannulle. Puristele keskurpitsaraasteesta ylimääräinen vesi ja lisää pannulle muiden kasvisten joukkoon. Kääntele viitisen minuuttia ja mausta pippurilla ja yrttiseoksella. Rouhi pähkinät.

Levitä uunivuokaan päällekkäin kesäkurpitsatäytettä,  valutettuja kikherneitä, suolapähkinärouhetta ja juustoraastetta. Tee pari kerrosta. Kaada kaurakerma kaiken päälle ja  viimeistele juustoraasteella. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa salaatin rinnalla ja nauti!

Erityspiirteet: Avainsanat:,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille