Karpaloyllätys

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle

400 Grahamkeksi (g)
3 Karpalo (dl)
1 Toffeekastike (dl)
2 Kaurakerma (dl)

Toffeekastike:

2 dl kaurakermaa
1 dl täysruokosokeria tai fariinisokeria
2 rkl margariinia

Valmistusohjeet:

Murskaa keksit esim. muovipussin läpi kaulimella. Vaahdota kerma. Kokoa vuokaan ainekset kerroksittain: ensin keksimurska, sitten karpalot ja vaahtoutuva kaurakerma (2 dl) ja koristele lopuksi toffeekastikkeella.

Mittaa kattilaan kaurakerma (2 dl) ja sokeri. Kuumenna ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Keitä sekoittamatta kunnes seos on tummentunut ja paksuuntunut, noin 15–20 minuuttia. Sekoita margariini joukkoon ja jäähdytä kastike.

Resepti: Inna Somersalo, Kuva: Tero Heino. www.animalia.fi

Erityspiirteet:, , , , Avainsanat:, , , ,

Hiilijalanjälki

  • 88 g

    CO2e / 100 g
  • 271 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille