Kantarellirisotto

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
3
3 Salottisipuli (kpl)
7 Kantarelli (dl)
3 Voi (rkl)
2 Valkoviini kuiva (dl)
2 Kasvisliemikuutio
9 Vesi, vesijohtovesi (dl)
1 Kerma, rasvaa 35 g, kuohukerma (dl)
4 Timjami (tl)
0.5 Mustapippuri (tl)
75 Parmesaanijuusto (g)

Valmistusohjeet:
1. Hienonna sipulit. Sulata voi korkeareunaisella pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita, sieniä ja kuivattua timjamia siinä hetki miedolla lämmöllä.
2. Kaada risottoriisi pannulle sipuleiden ja sienien sekaan. Pyöräytä kauhalla pari kertaa. Lisää loraus valkoviiniä ja sekoittele, kunnes riisi on imenyt viinin.
3. Lisää valmista kasvislientä noin desi kerrallaan. Sekoittele samalla.
4. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää loraus kuohukermaa, mausteet ja raastettu parmesaani. Viimeistele voinokareella. Tarjoile heti.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 95 g

    CO2e / 100 g
  • 455 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille