Kantarellipiiras

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

8 henkilölle
10 Kantarelli (dl)
200 Tuorejuusto rasvaa 36-44 g (g)
1 Piirakkataikina (pkt)
2 Kananmuna
100 Emmentaljuusto rasvaa 27-30 g (g)
150 Kevätsipuli (g)
2 Ruokakerma, rasvaa 15 g (dl)
1 Mustapippuri, rouhittu (tl)
1 Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (tl)

Valmistusohjeet:
Pohjana voi käyttää valmisruispiiraspohjaa tai piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan.

1) Silppua sipuli ja sienet pieneksi.
2) Kuullota sienet ja sipuli pannulla niin, että vesi on haihtunut.
3) Sekoita ruokakerman sekaan munat, tuorejuusto, juusto ja mausteet. Säästä osa juustoraasteesta piirakan pinnalle.
4) Laita sienet ja sipulit (valmis)piirakkapohjan päälle vuokaan. Pohjana toimii sekä tavallinen tai ruisperunapohja.
5) Lisää kermatäyteseos päälle ja sitten vielä juustoraastetta.
6) Paista 200 asteessa uunissa alimmalla tasolla n. 35min. (Kiertoilmauunissa riittää 20min)

Erityspiirteet: Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 355 g

    CO2e / 100 g
  • 699 g

    CO2e / annos

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille