Kaalikääryleet sienitäytteellä

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 5
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

5 henkilölle

1.5 Keräkaalia
0.75 dl Ohrasuurimoita
0.25 Kasvisliemikuutio
1 Sipuli
10 dl Herkkusieniä
2 rkl Rypsiöljyä
tuoretta meiramia
2 tl kuivattua basilikaa
suolaa
vastarouhittua mustapippuria
3 rkl siirappia
2 rkl voita

Valmistusohjeet:
Laita ohra kiehumaan veteen liemikuutiopalan kanssa.

Koverra kaalista kanta pois. Nosta kaali kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät, n. 15 kpl. Jäähdytä lehdet kylmässä vedessä ja nosta ne keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Säästä keitinliemi.

Kuori ja hienonna sipuli, pilko sienet ja loppu kaali. Kuullota silppua pannulla voissa. Sekoita joukkoon keittetty ohra ja mausteet. Täyte saa olla löysähköä ja hyvin maustettua.

Ohenna pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia ja levitä lehdet työlaudalle. Jaa täyte kaalinlehdille, taita lehtien reunat ylös ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet uunipannulle vieri viereen ja valuta päälle siirappia. Vuole pinnalle halutessasi vielä muutama voinokare.

Kypsennä kääryleitä uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat ruskistuneet. Voit halutessasi kääntää ne välillä. Valele kypsymisen aikana kaalin keitinliemellä. Kun kaalikääryleet ovat hiukan ruskistuneet, alenna uunilämpö 150 asteeseen ja hauduta vielä 1 1/2 tuntia. Tarjoa perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Erityspiirteet:, Avainsanat:, , , , ,

Hiilijalanjälki

  • 30 g

    CO2e / 100 g
  • 139 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille