Juurespiirakka

Lisätty 26.11.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 35m
  • Yhteensä: 45m

Tämä jouluisen makuinen piirakka sopii mainiosti kylmien iltojen iloksi!

Pohjana voi käyttää myös muita piirakkapohja vaihtoehtoja. Itse halusin kokeilla spelttiä, ja se sopi piirakkaan mainiosti.

Juurespiirakka

Pohja:
200 g voita

4½ dl Puolikarkeita Spelttijauhoja, täysjyvä

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 dl vettä

Täyte:

1 porkkana

1 palsternakka

2 pientä punajuurta

puolikas lanttu

2 sipulia

2-3 valkosipulinkynttä

n. 3/4 tl juustokuminaa

n. 3/4 tl korianteria

reilu 1 rkl hunajaa

1 tl soijakastiketta

1 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

n. 1 1/2 rkl valkoista balsamicoa

mustapippuria

timjamia

rosmariinia

1 prk kermaviiliä

juustoraastetta

 

Valmista ensin pohja. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään ja lisää kevyesti vaahdotetun pehmeän voin joukkoon. Lopuksi sekoita kylmä vesi nopeasti taikinan joukkoon. Levitä taikina vuoratun uunivuoan (n. 30 x 23 cm) pohjalle ja reunoille.

Raasta juurekset ja pilko sipulit. Kuullota juureksia ja sipuleita pannulla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja mausta. Lisää kermaviili, sekoita ja kaada täyte pohjan päälle. Kuorruta juustoraasteella. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

 

Erityspiirteet: Avainsanat:, , ,

Anna on ruoanlaiton parissa rentoutuva intohimoinen maailmanparantaja, kasvissyöjä ja eettisen kuluttamisen asiantuntija. Maaseudulla kasvaneena suomalainen sekä globaali maaseutu ja ruoantuotannon sosiaalinen kestävyys ovat erityisen lähellä Annan sydäntä. Hän rakastaa noukkia oman ruokansa metsästä ja haaveilee tulevaisuudessa maalaistalosta, jossa kasvattaa oman ruokansa. Anna kirjoittaa Mindolle Eettisen kaupan puolesta ry:n (Eetti) edustajana.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille