Juurespihvit

Lisätty 22.12.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 20m
  • Yhteensä: 35m

Nämä itämaisilla mausteillä höystetyt juurespihvit ovat upeaa talviruokaa. Jos haluat välillä vaihtelua, kokeile lisätä juurespihviseokseen esim. mantelirouhetta tai pestoa. Ohjeesta tulee noin 15 pientä pihviä.

Juurespihvit

2 porkkanaa

1 palsternakka

2 punajuurta

1/2 lanttu

2 sipulia

n. 1/2 tl juustokuminaa

n. 1/2 tl korianteria

3/4 tl kanelia

vajaa 1 rkl hunajaa

1 tl soijakastiketta

1 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

timjamia

rosmariinia

2 kananmunaa

½ dl jauhoja

voita tai öljyä

(pähkinärouhetta)

(pestoa)

 

Kuori ja raasta juurekset ja pilko sipulit. Kuullota juureksia ja sipuleita pannulla noin 10 minuuttia. Ota pois pannulta, anna jäähtyä hetki ja mausta.

Sekoita munat ja jauho keskenään. Lisää juureseokseen.

Muotoile seoksesta pihvejä ja paista niitä voissa pannulla molemmilta puolilta, kunnes pihvit ovat saaneet väriä.

Erityspiirteet:

Anna on ruoanlaiton parissa rentoutuva intohimoinen maailmanparantaja, kasvissyöjä ja eettisen kuluttamisen asiantuntija. Maaseudulla kasvaneena suomalainen sekä globaali maaseutu ja ruoantuotannon sosiaalinen kestävyys ovat erityisen lähellä Annan sydäntä. Hän rakastaa noukkia oman ruokansa metsästä ja haaveilee tulevaisuudessa maalaistalosta, jossa kasvattaa oman ruokansa. Anna kirjoittaa Mindolle Eettisen kaupan puolesta ry:n (Eetti) edustajana.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille