Jouluinen hedelmäkakku

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 10
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

10 henkilölle
200 Leivontamargariini 80% (g)
1 Sokeri (dl)
1 Siirappi (dl)
3 Vehnäjauho (dl)
1 Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys (dl)
1 Leivinjauhe (tl)
1 Kardemumma, jauhettu (tl)
2 Kaneli (tl)
1 Neilikka, jauhettu (tl)
2 Sekahedelmä, kuivattu (dl)
0.5 Manteli (dl)
0.5 Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia (dl)
0.5 Vesi, vesijohtovesi (dl)

Valmistusohjeet:
Sekoita kuivat aineet keskenään sokeria lukuunottamatta. Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa siirappi vaahdon joukkoon ohuena nauhana. Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon (huom. manteli rouheena), mutta älä vatkaa. Sekoita lopuksi joukkoon vesi ja rommi. Kaavi taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan (1,2-1½ l) ja paista 200 asteessa n. 50 minuuttia.

Resepti: Vegaaniliitto, www.vegaaniliitto.fi

Erityspiirteet:, , , , Avainsanat:, , , ,

Hiilijalanjälki

  • 160 g

    CO2e / 100 g
  • 147 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille