Italialaistyyliset täytetyt paprikat

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
4 Paprika (kpl)
150 Bulgur (g)
2 Soijarouhe, vaalea/tumma (dl)
250 Tomaattisose, tomaattipyree, paseerattu tomaatti (g)
1 Vesi, vesijohtovesi (dl)
1 Oregano, kuivattu (rkl)
16 Valkosipuli (grammaa)
0,5 Kesäkurpitsa zucchini
1 Mineraalisuola (tl)
2 Paprikajauhe (tl)
0,5 Chili, tuore (kpl)
1 Hunaja (tl)
1 Mustapippuri (tl)
50 Parmesaanijuusto (g)
100 Emmentaljuusto rasvaa 27-30 g (g)
3 Oliiviöljy (rkl)

Valmistusohjeet:
Keitä bulgur ohjeen mukaan. Hienonna valkosipuli (2 kynttä) ja hienonna chili. Kuullota ne ja kuutioitu kesäkurpitsa oliiviöljyssä. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet (myös hunaja). Lisää soijarouhe ja anna sen turvota miedolla lämmollä. Kun neste on imeytynyt rouheeseen, lisää parmesaanilastut ja keitetty bulgur sekä hienonnettu tuore oregano.

Halkaise paprikat pituussuunnassa ja aseta uunivuokaan. Täytä ne seoksella ja lisää päälle juustoraastetta maun mukaan. Paista uunissa noin 30 min 175 asteessa. Koristele tuoreella oreganolla ja tarjoa vihreän salaatin kera.

Erityspiirteet:, , Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 226 g

    CO2e / 100 g
  • 834 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille