Ihana bataatti-halloumisalaatti

Lisätty 04.08.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Kustannukset: 10
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 45m
  • Yhteensä: 60m

Maistoin tätä herkullista salaattia kesäjuhlilla. Vinkit chilin oikeaan määrän ja limen lisäykseen sain ystävältäni Kirsiltä. Salaatti sopii parhaiten lisukkeeksi ja on superhelppo tehdä! Halloumin, bataatin ja rucolan makuyhdistelmä on vastustamaton.

1 iso bataatti

1 pkt halloumia (200-250 grammaa)

2 ruukkua rucolaa

1 puolikas chilipalko (punainen)

1 lime

öljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kuori bataatti ja pilko pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili. Aseta bataattikuutiot ja chili leivinpaperin päälle uunipellille. Pyöräyttele öljyssä. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä.

Paista halloumi kauniin ruskeaksi öljyssä paistinpannulla. Pilko paistetut halloumipalat pieniksi neliöiksi.

Sekoita yhteen hieman jäähtyneet bataattikuutiot ja halloumipalat. Lisää rucola. Purista lopuksi joukkoon lime ja sekoita. Voilà!

 

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille