Hollantilainen omenapiiras

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
75 Margariini 40 % (grammaa)
165 Vehnäjauho (g)
0.25 Mineraalisuola (tl)
3 Vesi, vesijohtovesi (rkl)
6 Omena, kuorineen, ulkomainen
35 Vehnäjauho (g)
1.5 Raakaruokosokeri (dl)
2 Kaneli (tl)
130 Vehnäjauho (g)
6 Fariinisokeri (rkl)
70 Margariini 40 % (grammaa)

Valmistusohjeet:
1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
2. POHJA: Vatkaa margariini pehmeäksi yleiskoneella. Lisää jauhot ja suola. Koneen käydessä lisää kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina alkaa muotoutua. Vatkaa taikina juuri ja juuri sekaisin, eli noin 30 sekuntia. (Jos sekoitat liikaa, taikinasta tulee liian kovaa.) Kauli taikina 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi kevyesti jauhotetulla alustalla. Kiedo taikina kaulimen ympärille ja nosta se piirakkavuokaan. Rypytä taikinan reunat, ja siirrä vuoka hetkeksi sivuun.
3. OMENATÄYTE: Kuori omenat (Granny Smith-maku sopii hyvin), poista niistä kodat ja leikkaa ne 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita omenaviipaleiden joukkoon jauhot, täysruokosokeri ja kaneli. Jätä kulho hetkeksi sivuun.
4. MURUPÄÄLLYS: Yhdistä jauhot ja sokeri yleiskoneella sekoittaen. Koneen käydessä lisää joukkoon margariini ruokalusikallinen kerrallaan. Sekoita, kunnes päällys muistuttaa karkeaa hiekkaa.
5. Lusikoi omenat piirakkapohjan päälle. Sirottele murupäällys piiraan päälle. Laita piirasvuoka alumiinifoliolla päällystetylle uunipellille. Peitä piiras foliolla ja paista 35 minuuttia. Laske lämpö 180 asteeseen, paista folio ja paista vielä 10 minuuttia, jotta pohja ja päällys ruskistuvat. Anna piiraan jäähtyä ritilällä tunnin. Säilytä piiras huoneenlämmössä kevyesti peitettynä.

Erityspiirteet:, , , Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 109 g

    CO2e / 100 g
  • 350 g

    CO2e / annos

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille