Hernekeitto

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 9
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

9 henkilölle
500 Herne kuivattu (grammaa)
25 Vesi, vesijohtovesi (dl)
1 Soya Gourmet Tofu Kylmäsavu, Luomu (pkt/270 g)
1 Sipuli
1 Suola (tl)
0.5 Mustapippuri, rouhittu (tl)
4 Sinappi (rkl)
10 Meirami, tuore (g)
1 Porkkana

Valmistusohjeet:
Huuhtele herneet ja laita likoamaan isoon kattilaan n. litraan vettä. Anna turvota yön yli.

Lisää loppu vesi ja keitä hetki. Kuori pinnalle muodostuvaa vaatoa pois.

Lisää liha/tofu/seitan ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kaksi tuntia.

Lisää pilkottu sipuli ja raastettu porkkana. Mausta mustapippurilla, sinapilla ja meiramilla (kuivattua meiramia 2 tl) ja anna hautua hetki.

Erityspiirteet:, , , , , Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 16 g

    CO2e / 100 g
  • 60 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille