Herkkupurjosienikeitto

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
200 Herkkusieni (grammaa)
150 Purjosipuli (grammaa)
1 Peruna
1 Kasvisliemikuutio
1 Creme fraiche 28% rasvaa, ranskankerma (dl)

Valmistusohjeet:
Huom. mikäli tarjoilet sopan pääruokana, satsista riittää vain kahdelle (nälkäiselle), mutta alkuruokana pelittää neljälle.

Ja näin se valmistetaan:

Huolehdi, että valitsemasi peruna on isohko ja jauhoisaa sortimenttia. Kuori ja paloittele pieniksi paloiksi. Paloittele myös purjo, sekä sienet.

Kiehauta isossa kattilassa puoli litraa vettä, kera kasvisliemikuution. Ota kattila hetkeksi pois liedeltä, ja lisää mukaan paloittelemasi ainekset. Rouhi sekaan mustapippuria ja suolaa.

Nosta kattila takaisin liedelle, ja keittele rauhallisesti vajaat 30 min. Tämän jälkeen soseuta keitoksesi esim. sauvasekoittimella – joka tehtävä todennäköisesti useammassa erässä.

Kaada sose takaisin kattilaan, lisää ranskankerma (tai kuohukerma), sekoita ja kiehauta. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa ja / tai pippuria.

Tarjoile krutonkien kanssa.

Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 37 g

    CO2e / 100 g
  • 49 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille