Helppo tofumajoneesi

Lisätty 26.11.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

Majoneesi on yksi lempilisukkeistani. Tämä versio sopii myös vegaaniseen ruokavalioon. Sen makuun saa vaihtelua vaihtelemalla öljyä. Omassa versiossani käytin sitruuna- ja valkosipulioliiviöljyä ja hyvää tuli. Sitruunamehun ja sinapin määrää kannattaa rohkeasti lisätä, jos maku tuntuu pliisulta.

120 g pehmeää tofua (silken tofu)

2 tl sitruunamehua

2 tl Dijon-sinappia

2,5 dl öljyä

Tee näin:

Sekoita korkeassa tehosekoittimessa pehmeä tofu, sitruunamehu ja Dijon-sinappi. Lisää sitten öljy ensin tippa kerrallaan ja hetken päästä ohuena nauhana koneen pyöriessä. Tehosekoittimissa on useimmiten kansi, jossa on kaatoaukko, mikä tekee tästä vaiheesta helppoa. Rauhallinen tahti takaa majoneesin sakean rakenteen.

Erityspiirteet: Avainsanat:, ,

Leena on laillistettu ravitsemusterapeutti, joka tasapainoilee ravitsevan, ekologisen ja eettisen ruoan sekä erilaisten ruokavalioiden maailmoissa. Leena haaveilee perustavansa joskus lähiruokaa ja lähioluita tarjoavan panimoravintolan. Minne maailmassa, se on vielä auki. Leenan FODMAP-blogi löytyy hänen kotisivuiltaan leenaputkonen.fi/fodmap/fodmap-blogi/

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille