Hawaijilaiset tofulohipihvit

Lisätty 20.08.2014
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 15m
  • Yhteensä: 30m

Nämä helsinkiläisen Hoku-ravintolan innoittamat hawaijilaiset pihvit ovat sekä terveellisiä, helppoja valmistaa että todella maukkaita. Ja pysyvät kasassakin vielä! Hyvää vaihtelua arkiruokaan.

300 g (raakaa) ASC- tai luomumerkittyä kasvatettua lohta
250 g maustamatonta kiinteää tofua
3 dl korppujauhoja
2 luomukananmunaa
1,25 dl raastettua porkkanaa
1,25 dl ruohosipulia tai kevätsipulia
1,25 dl punaista paprikaa
1 kynsi hienonnettua valkosipulia
1 tl seesamiöljyä
suolaa ja pippuria
kasviöljyä paistamiseen

Dippi: Soijakastiketta, pala valkosipulia ja viinietikkaa.

lohitofupihvit_2

Purista kaikki mahdollinen neste pois tofusta ja kuivaa myös lohi talouspapreilla. Murenna tofu kulhoon pieneksi muruksi. Poista lohesta ruodot pinseteillä ja leikkaa kala pieniksi paloiksi. Hienonna vihannekset ja sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa. Muotoile taikinasta tiiviitä pihvejä ja paista ne runsaassa öljyssä paistinpannulla molemmin puolin kunnes ne ovat kullanruskeita, noin 4–5 minuuttia.  Tarjoile salaatin ja dippikastikkeen kera.

Erityspiirteet:, Avainsanat:, , ,

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille