Guacamole

Lisätty 03.01.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 10m

Guacamole on helppo juhlatarjottava, joka antaa ripauksen luksusta tarjoiluihin perinteisten sipsidippien rinnalla.

Ainekset:

2 syöntikypsää avokadoa
1 limen mehu
vastarouhittua mustapippuria maun mukaan
ripaus hyvää suolaa (esim. Maldon tai hyvä vastarouhittu merisuola)
kourallinen tuoretta pieneksi silputtua korianteria
1-2 tomaattia pieneksi pilkottuna
halutessa 1 valkosipulinkynsi pienenä silppuna tai puristettuna
halutessa 1/2 punaista chiliä hienonnettuna

  1. Poista avokadon kivi ja kuoret ja murskaa avokado esim. haarukalla.
  2. Silppua korianteri, pilko tomaatit, hienonna chili ja valkosipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset yhteen, purista limen mehu ja mausta. Anna vetäytyä hetki.

Huom! Älä laita jääkaappiin, sillä avokado tummuu nopeasti kylmässä.

Tarjoa nachojen kanssa tai tortillojen täytteenä.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille